2023. június 8. csütörtök - Medárd
VIII. Könyvtári éjszaka  

Az iskolai könyvtárak nemzetközi hónapjához igazodva 2013 óta szervezzük meg diákjaink számára a könyvtári éjszakát. Így 2020. október 22-én már a VIII. Könyvtári éjszaka került megrendezésre.

A játék Leiner Laura Iskolák versenye ifjúsági regénysorozatára épült. A rendezvény megnyitása is rendhagyó volt. A bejutás egy-egy logikai feladvány megfejtésével történt. A csapatok 16.15-től ötpercenként érkeztek a „táborba”. A könyv cselekménye ugyanis a Bükkben, egy táborban zajlik. Az aula erre az alkalomra egy tábori helyszínné változott – sátrakkal, kempingszékekkel, sok-sok növénnyel az erdőt utánozva. A résztvevők hat helyszínen hat csoportban küzdhettek meg a kupáért. A játékmesterek színes programokkal várták a diákokat, így volt exit - és hidden object game, ki mit tud az IOV-ról Kahoot-ra építve, Simon mondja játék, amely során Walkie-Talkie-val kellett egy térkép segítségével a csapattagokat irányítani. Amatőr ornitológussá is válhattak a gyerekek, de az Instagram oldalon is jelentős táncprodukciók és lelkesítő csasztuskák születtek.  Négyajtós játék, valamint erő-és bátorságpróba is várt a lelkes olvasókra. Szerettük volna átírni a történetet, de mint a könyvben, most is a piros csapat, azaz a 7.a osztályból álló csapat érdemelte ki a kupát. Gratulálunk nekik!

Köszönjük a lehetőséget a program megrendezéshez, és köszönjük a nagy érdeklődést is a program iránt! A jó hangulatról árulkodjanak a képek.

Szegedi Arany János Általános Iskola 6724 Szeged, Kukovecz Nana utca 4-6
Telefon: 62/547-056 Fax: 62/547-056