2023. május 28. vasárnap - Csanád, Emil
Szeretni jó!  

Előkelő vendég tisztelte meg jelenlétével az Arany-hét záró ünnepségét. Egy távoli ország királya látogatott el az Arany palotába. Ám a vendég nem egészségesen érkezett. Titokzatos kór támadta meg fiatal testét. A betegség következtében elvesztette a képességét a beszédre és a mozgásra. A vendéglátó gyerekek értesültek a szomorú állapotáról, és meglepetéssel várták a beteg királyt.

A lovagcsaládok követei gyógyító ajándékokkal járultak a király színe elé és változatos produkciókkal vidították fel a magas rangú látogatót. Ahogy gyűltek az ajándékok a beteg uralkodó lábánál, úgy tért vissza a király testébe az életerő. A gyógynövények erejével töltött illatos párna, a derekára pompásan illő öv és a szomszéd királyság világszép hercegkisasszonyának portréja után csodatévő ajándékok sora következett. A felcsendülő dalok, hangszerek és a vérpezsdítő táncok után, az ifjú király felállt aranyos trónusáról, előhúzta rozsdás kardját, megsuhogtatta, így jelezvén, hogy a felé áradó mérhetetlen szeretet segítségével a titokzatos betegségét immár legyőzte. Megcsillogtatta tudását a mediball játékban.

Végül ő sem távozott üres kézzel. Uralkodóhoz méltón kitüntette a lovagcsaládok kiválóságait: a briliáns elméket, az ékes beszédben és a szépírásban jeleskedőket, és természetesen a lovagi erényeikkel kitűnő fiúkat. A látogatást királyi bál zárta, ahol az ereje teljében lévő fiatal felség egymás után kérte fel táncra az arany palota legszebb lányait.

Szegedi Arany János Általános Iskola 6724 Szeged, Kukovecz Nana utca 4-6
Telefon: 62/547-056 Fax: 62/547-056