2023. március 25. szombat - Irén, Írisz
Sástónak is egy a vége, induljunk a Mátrába végre…  

…kiáltotta 83 aranyos ötödikes május 20-án hajnali 6 órakor, miután két autóbusszal kigördöltünk a pályaudvarról és búcsút intettünk a szülőknek.
Sástón gyönyörű napsütés fogadott bennünket, s az idő az erdei iskola öt napját át kegyes  volt hozzánk. A szállásfoglalás után túráztunk a Kalló-völgybe, a gyerekek az iránytű és a térkép használatát gyakorolhatták. Az esti tábortűznél a még itthon elkészített címereket, zászlókat lobogtatva és az indulókat skandálva mutatkoztak be a csapatok.
Második napunkon életünk csúcsteljesítményét hajtottuk végre: meghódítottuk hazánk legmagasabb pontját, a Kékest. Sőt, este még bátorságból is jelesre vizsgáztunk mindannyian, miközben az éjszaka közepén zseblámpák fényénél a Mátra jellegzetes állatait kerestük.

A harmadik nap alkotódélelőttjén diorámát, tutajt készítettek, régészkedtek és gyógynövényekkel ismerkedhettek a gyerekek gyönyörű környezetben, a Sástó partján. A lovagi tornán pedig ügyességüket és kitartásukat mérhették össze a csapatok.

A következő napon kisvasúttal Gyöngyösre utaztuk, ahol a Mátra Múzeumba, a Ferences Rendház könyvtárába és a Huszár Lajos Éremtárba látogattunk el és gyarapodtunk rengeteg új ismerettel. Este tábortűz mellett értékeltük az együtt töltött napokat, s örültünk annak, hogy a sok élmény és ismeret mellett sokan új barátokat is találtak, s hogy igazán klassz csapattá kovácsolódott össze az aranyos 5.a, 5.b és 5.c osztály.

A hazautazás napjának délelőttjén még ellátogattunk az Adrenalin Kalandparkba, ahol birtokba vettük két órára a bobpályát, majd búcsút intettünk a Mátrának a sástói kilátóból.

Szegedi Arany János Általános Iskola 6724 Szeged, Kukovecz Nana utca 4-6
Telefon: 62/547-056 Fax: 62/547-056