2020. augusztus 12. szerda - Klára
Petőfi túra  

Petőfi túra keretében, Petőfi emlékhelyek megtekintésére vállalkozott az ötödik évfolyamból 26 lelkes tanuló és 10 felnőtt.

Szabadszállás híressé vált szülöttének helyi kötődésű emléktárgyai, és egy tizenkét elemből álló tablósorozat igazolja Petőfinek és szüleinek, a Petrovits családnak szabadszállási múltját.

Szalkszentmárton Petőfi Sándor Emlékmúzeum megtekintése volt a második állomásunk. Farkas Lajos bácsi idgenvezetésével megismertük az egyik legnagyobb Petőfi emléhelyet. A Petrovics család 1845.04.24-1846.04.24-ig bérelte a mészárszéket és beálló vendégfogadót Szalkszentmártonban. Fiuk, Petőfi Sándor, több hónapot tartózkodik itt szüleinél. Lánglelkű költőnk emlékét őrzik nagy tisztelettel és szeretettel. Meglepetésként kemencében sült lángost kaptunk.


Az utolsó állomás Kiskőrös Petőfi Szülőház és Emlékmúzeum meglátogatása voltPetőfi Sándor (1823-1849), a világon a legismertebb magyar költő szülőházát eredeti formájában őrizték meg és rendezték be a család relikviáival, a költő személyes tárgyaival. A szülőház a XVIII. században épült. Itt ineraktív játékokkal memorizálhattuk az elhangzottakat.

Visszafelé a Szentkorona cukrászdát néztük meg  Soltvadkerten, és persze vásároltunk is "finomságokat". Csodálatos őszi napot töltöttünk el.

Szegedi Arany János Általános Iskola 6724 Szeged, Kukovecz Nana utca 4-6
Telefon: 62/547-056 Fax: 62/547-056