2019. december 16. hétfő - Aletta, Etelka
Pályám kezdetén  
Paraginé Antal Ildikó, iskolánk pedagógusa

riss diplomás tanítóként, 1990 júniusában végeztem a Kecskeméti Tanítóképző Főiskola nappali tagozatán. Bennem élt a sok-sok értékes, eredményes és nagy szakmai felkészültséggel megtartott tanítási órák emléke, melyeket hallgatóként tanulmányaim során láttam, illetve tartottam meg gyakorlataim alatt.Így, 1990 szeptem­berében pályakezdő pedagógusként kezdtem az Arany János Általános Iskolában tanítani. Nagyon szerencsésnek mondhattam magam, hiszen Szeged legújabb, legszebb iskolájának kapuja nyílt meg akkor előttem. Megfogott az iskola tetszetős külseje, belső rendszere, esztétikus berendezései. Az első pillanattól kezdve otthon éreztem magam az iskola 1-es számú tantermében, amelyet azóta sem hagytam el, hiszen jelenleg is ott tanítok. Nagy igyekezettel készítettem az akkor még üres falakra az oktató-nevelő munkámhoz szükséges szemléltető képeket, melyekkel otthonossá, színessé kívántam tenni a tantermet, melyet azóta is évről évre, az adott évfolyamnak megfelelően alakítok.

A pedagóguspálya gyermekkorom óta élethivatásként lebegett előttem. Ezen belül is főképp az alsó tagozatos gyermekek oktatása-nevelése állt hozzám a legközelebb. Éreztem már akkor is, hogy ez a korosztály az, amely segítségével meg tudom valósítani elképzeléseimet, és akikhez a legközelebb tudok kerülni.

Az igazi szakmai kihívással ebben az iskolában találkoztam. Fantasztikus örömet jelentett számomra az, amikor az Igazgató Úr, az első tanévben egy 1.osztály tanítását, vezetését bízta rám. Hatalmas bizonyítási vággyal, sok elképzeléssel, töretlen lelkesedéssel kezdtem a munkát, melynek során, nap mint nap értek apróbb-nagyobb sikerek, megerősítve bennem a pálya iránti hitemet, elkötelezettségemet.

Nagyon megható érzés volt számomra, mikor 1998 májusában ballagási meghívót kaptam ettől az osztálytól. Eltelt 8 év, és az emlékeimben örökre megmaradó megszeppent, aprócska kis elsősökből, 14-15 éves érett, nagy diákok lettek. Büszkén készül­tem erre a napra, hiszen úgy éreztem, részese vagyok az életüknek, az én segítségem, munkám is egy fontos láncszem volt elért eredményeikben. Így találkoztam akkor ezzel a csodálatos iskolával, amely azóta is színtere álmaim és vágyaim megvalósításának, pedagógushivatásom gyakorlásának.

Szegedi Arany János Általános Iskola 6724 Szeged, Kukovecz Nana utca 4-6
Telefon: 62/547-056 Fax: 62/547-056