2020. július 9. csütörtök - Lukrécia
Bejelentkezés
Felhasználónév:
Jelszó:
Belépés
Emlékezz rám
Óvodások iskolánkban  
2019. december 5, csütörtök

November hónapban több programmal is vártuk a leendő elsősöket.

Könyvtári foglalkozás

Két alkalommal iskolánk könyvtárában vendégeskedtek az ovisok. A játékos foglalkozások keretében Savanya Ildikó tanár néni a könyvtárhasználat rejtelmeibe avatta be őket. Ildikó néni elárulta, hogy a könyvtárban minden könyvnek megvan a saját helye, sőt, a lelkes gyermekek segítségével meg is keresték néhány mesekönyv helyét! Hogyan viselkedjünk a könyvtárban – illik nem illik – a szabálykövetés is témája volt a foglalkozásnak, amihez az Oroszlán a könyvtárban c. mese nagyon is idepasszolt.
A foglalkozások végén a papírszínház varázsolta el a kicsiket, a Piroska és a nagy Mágus című mesét hallgathatták és nézhették meg könyvtárunkban.
A program sikerét látva bízunk benne, hogy a jövőben – immár iskolásként - többen is rendszeres olvasói, kölcsönzői lesznek könyvtárunknak!

Mesejáték

Iskolánkban már hagyománnyá vált, hogy a negyedik évfolyamosok mesejátékkal lepik meg az óvodásokat.
Ebben a tanévben is nagy volt a készülődés. A Tücsökzene című mese főszereplője Tücsök Kázmér, a világhírű karmester. A darabban összetűzésbe keveredik zenekarával, de - ahogy a mesékben lenni szokott-, a végére minden jóra fordul.
Az óvodások nagy tetszéssel fogadták az előadást, hiszen a zene szeretete mindannyiunké. Mi sem bizonyítja ezt jobban, mint, hogy kicsik és nagyok együtt ropták a táncot a mesejáték végén! S hogy hazatérve is emlékezzenek Lepke Leontinára és a kedves mesehősökre, az iskolások megajándékozták a kicsiket egy-egy színezhető, libbenő pillangóval.

Örülünk, hogy ilyen sokan eljöttek megtekinteni műsorunkat!

Szegedi Arany János Általános Iskola 6724 Szeged, Kukovecz Nana utca 4-6
Telefon: 62/547-056 Fax: 62/547-056