2023. március 25. szombat - Irén, Írisz
Harmadikosok projektbemutatója  

A tavalyi sikereken felbuzdulva ebben a tanévben is zajlik a projektek készítése a 3. évfolyamtól a 8-ig.
2011. december 7-én a 3.a és a 3.b osztály tanulói mutatták be hosszú hetek óta készülő munkájuk gyümölcsét.


A 3. a-sok bebizonyították, hogy nem szükséges azért játékboltba mennünk, hogy jót s jól játszhassunk. "Nagyapáink játékai" című projektjükből kiderült, miféle csodákat varázsolhatunk kukoricaszárból, csuhéból, rongyból vagy akár dióhéjból.A tanulók nemcsak elkészítették a régi idők játékait, hanem be is mutatták, miként játszottak nagyapáink, nagyanyáink.Kukoricaszár-paripára pattantak, csuhébabát ringattak, pörgettyűztek, s még a nádihegedű sajátos hangját is előcsalogatták! A játékokból összeállított kiállítás megtekinthető a könyvtárban.

A 3.b osztály tanulói által készített projekt címe: "Mindennapi kenyerünk..." Beszámolójuk segítségével beavattak bennünket a kenyérkészítés múltjába és jelenébe. A gyerekek a gyakorlatban is megismerkedtek a kenyérsütés fortélyaival. Ellátogattak a szomszédos nagyáruház pékségébe, valamint ők maguk is sütöttek kenyeret az iskola megújult konyhájában. (A képek tanúsága szerint a kis pékek remek munkát végeztek!) A bemutató végén kóstolóval kedveskedtek a jelenlévőknek.
Köszönjük a 3.a és a 3.b osztályosoknak, valamint Raffai Erzsébet, Nagy Judit (3.a), Bukniczné Pálinkó Katalin, Ifkovicsné Karasz Ildikó (3.b)   tanító néniknek ezt a remek délutánt!

Szegedi Arany János Általános Iskola 6724 Szeged, Kukovecz Nana utca 4-6
Telefon: 62/547-056 Fax: 62/547-056