2019. augusztus 19. hétfő - Huba
Gemenci kirándulás  

November 7-én, szombaton néhány vállalkozó szellemű tanulóval, kiegészülve szülőkkel is nekiindultunk felfedezni a Gemenci erdő szépségeit.

A vállalkozó szellemre bizony szükség volt, mivel akkora ködben indultunk, mint amilyen az utóbbi napokban Szegedre telepedett. Tehát, szinte az orrunkig se… Gondoltuk, majd a GPS segít megtalálni a túraútvonalat. De a bátraknak szerencséjük van - tartja a mondás, ami ismét beigazolódott, mivel alighogy befordultunk a Gemenci Erdőgazdaság parkolójába, kisütött a nap. Az első célpontunk a Vadmegfigyelőhely volt, ahol is gímszarvasok és vaddisznók várták a látogatókat. Szó szerint várták, mert már annyira szelídek, hogy azonnal a kerítéshez jöttek némi élelem reményében. A nemrég született kismalacok a csapatunkat látva apró golyókként rohantak hozzánk. Némelyik még a kerítésen is kimászott és a lábunk körül keresgét az avarban. Nem is maradt el a jutalmuk, a magunkkal vitt szatyornyi almát rekord sebességgel tüntették el.

A kisvonatozás sem maradhatott ki az élménytárból, majd a Gemenc kincsei című kiállításon ismerkedhettünk meg a térség jellegzetes növény- és állatfajaival, az erdőgazdálkodás régi eszközeivel, a tájegység hagyományos népi viseletével. Az egyik teremben a rekordméretű vadásztrófeákat is megcsodálhattuk.

Búcsúzásunk előtt még kirándultunk egy kicsit az országos kék jelzésen. Majd jól elfáradva, élményekkel telve érkeztünk haza - a még mindig ködös Szegedre...

Szegedi Arany János Általános Iskola 6724 Szeged, Kukovecz Nana utca 4-6
Telefon: 62/547-056 Fax: 62/547-056