2023. május 30. kedd - Janka, Zsanett
Föld napja az Arany János Általános Iskolában  

Április 21-én a Föld veszélyeztetettségére, védelmének fontosságára az iskola tanulói különleges flash-mob-bal hívták fel a figyelmet.

Iskolánk tanulóiból rajzolódtak ki a Föld kontinensei. A látvány önmagáért beszél:

Ugyanezen a napon folytattuk a madárbarát kert építését. „Fogadj örökbe!” felhívásunkra 17 osztály jelentkezett, akik gazdái az iskola kerítése mentén 10-15 m hosszú, 2-3 m széles kertszakasznak, telepítik és gondozzák azokat.

Az iskola szegényes növényzetű zaj- és légszennyeződéssel terhelt kertjét szeretnénk szebbék, természet közelibbé tenni. Szeretnénk az iskola udvarát zöld oázissá változtatni, ahol ember és madár egyaránt otthonra lel.

Az osztályok ragyogó napsütésben telepítették a bokrokat, évelő növényeket. A talajt az iskolában készített komposzttal javították, a munkálatokat szülők, pedagógusok segítették.

Az 1-2 osztály tanulói a tetőteraszon alakították ki a kis kertjeiket. Nagy élvezettel ültették a növényeket, boldogan gyönyörködtek a színpompás virágokban. Ahhoz, hogy a növények új helyükön megmaradjanak, szépen fejlődjenek szükséges a gondos ápolás és a gyomlálás.

A madárbarát kert építésének új lendületet ad Klebelsberg Központtól elnyert 1,2 millió értékű pályázati támogatás, amely lehetővé teszi, hogy minden elképzelésünket valóra válthassuk.

Bízzunk abban, hogy az iskolai környezetalakítása példa a tanulók és a környékbeliek számára, melyet otthon is megvalósíthatnak. Így válnak a gyerekek a környezettudatos szemlélet hatékony terjesztőivé.

Szegedi Arany János Általános Iskola 6724 Szeged, Kukovecz Nana utca 4-6
Telefon: 62/547-056 Fax: 62/547-056