2023. március 25. szombat - Irén, Írisz
Erzsébet tábor 2014.  

Sikeres pályázatunkat követően május 26-28-ig három kellemes napot töltöttünk Zánkán a 3.a és 4.c osztályokkal.

A gyönyörűen felújított zánkai üdülőközpont kényelmes bázist nyújtott a kikapcsolódásunkhoz. Az első nap a környék felderítésével telt. Ebéd után rövidre sikerült sétát tettünk a Balaton partra, ennek oka az volt, hogy a déli parton hatalmas vihar söpört végig, aminek szerencsére csak a szele ért el minket. Így vacsora után újra séta következett, sötétedésig pedig mindenki játszhatott kedvére.


A második nap központja Bakonybél volt, ahol előbb kézműveskedtünk, majd a Pannon Csillagdát látogattok meg, ahol körbevezettek minket egy távcsőfejlődési kiállításon, miközben megismerkedhettünk a csillagképekkel, bolygókkal és a korai felfedezőkkel. A planetáriumi előadás mozgóképpel mélyítette ismereteinket, majd élőben a Napot is megvizsgálhattuk, megfigyelve a hatalmas napkitöréseket. A szellemi felfrissülés után a testünket is megdolgoztattuk, a környéke tettünk egy kisebb (nagyobb) túrát. Bakonyújvár  megmászása közben a szerencsések még őzeket is láthattak túra közben.

A harmadik nap a hazaúté volt. Közben azonban megálltunk Balatonfűzfőn bobozni , majd, hogy mindenki még jobb emlékekkel menjen haza, Soltvadkerten, süti és fagyi várt ránk.

Reméljük, hogy jövőre is legalább ilyen szép élmények várnak ránk!

Szegedi Arany János Általános Iskola 6724 Szeged, Kukovecz Nana utca 4-6
Telefon: 62/547-056 Fax: 62/547-056