2023. június 8. csütörtök - Medárd
Erdei iskolában az 5. évfolyam  

2017. május 5-9-ig a Börzsönyben, Törökmezőn töltött az 5. évfolyam egy mozgalmas, élményekben gazdag erdei iskolai hetet.

Első napon visszautaztunk a miocén ősvilágba és tanulmányoztuk az ősi lábnyomokat, cápafogakat, régi korok letűnt fáinak maradványait.

A turistaház elfoglalása után feltérképeztük a környéket: hatalmas zöld mezőn lévő játszóteret, a sportpályákat és a vadasparkot. Bár az időjárás nem mindig kedvezett, de két csodálatos túrán vettünk részt. Az egyik déli irányban Hegyestető meghódítása volt, míg a másik észak felé egy pálos kolostor romjaihoz vezetett. Gyönyörű, védett növényekkel ismerkedtünk meg útközben, sőt a vaddisznók sem riadtak meg tőlünk. Szakértő segítségével a Börzsöny jellegzetes élővilágát is felfedezhettük és persze sokat kézműveskedtünk, játszottunk, számháborúztunk, sőt a csillaglesen próbára tehettük bátorságunkat is. A hét programjaitól tábortűz mellett búcsúztunk. A hazafele út is sok meglepetést rejtett. Komppal átkeltünk a Dunán. Visegrádon élmény dús program várt bennünket: lovagi torna, vásári komédia, tárlatvezetés, reneszánsz tánctanulás, régészkedés.

Mivel szavakba nehéz önteni ezt a sok-sok élményt, ezért beszéljenek helyette a képek!

Szegedi Arany János Általános Iskola 6724 Szeged, Kukovecz Nana utca 4-6
Telefon: 62/547-056 Fax: 62/547-056