2023. január 27. péntek - Angelika
Erdei iskola 6. évfolyam  

Június 7-én kora reggel a 6. évfolyam 1 híján 100 fővel a Tesco parkolóból indult az erdei iskolai programjára. Első állomáshelyünk Szilvásvárad – Szalajka-völgy volt. Itt a buszt kisvonatra cseréltük és meg sem álltunk egészen a Fátyol vízesésig. A bennünket körülvevő szinte „harapnivalóan” zöld táj és a jó levegő mindenkiből mosolyt csalt elő. Innen sétáltunk vissza érintve a skanzent és a pisztrángos tavakat, ahol egy-egy diák előadását is meghallgatták a gyerekek. Innen már csak egy órás út volt a programunk célállomása, Szentlélek. A szállás elfoglalása után tábortűzzel megnyitottuk az idei erdei iskolai programot. Felkészültünk lelkileg, bár nem eléggé a másnapi nagy Tortúrára.

Az elébünk kerülő farönkök izgalmas akadálypályává varázsolták a turistautat. Nagymezőn a Bükki Nemzeti Park címerében rejlő szártalan bábakalács nyomait kerestük. Csipkéskúton az 1-3 év közötti méneket nézhettük ki-és behajtás közben. Olyan volt, mintha westernfilmbe csöppentünk volna. A Vadász-völgy viszontagságai után már csak a Szuszogót kellett túlélnünk. A Bükk élővilágával és egy régész segítségével a pálos kolostorrom történetével ismerkedtünk másnap délelőtt. Délután sportversenyen és számháborúban gyűjtöttünk erőt az éjszakai bátorságpróbához.

A következő napon a kedvezőtlen időjárás miatt nemcsak a Jávorkúti túránkat teljesítettük, hanem előtte a környékbeli látnivalókkal is megismerkedtünk.

Az utolsó napon a lillafüredi Szent István barlangban és a Herman Ottó Emlékházban jártunk. A nap végén a függőkert és a vízesés képével búcsúztunk a Bükktől.

Szegedi Arany János Általános Iskola 6724 Szeged, Kukovecz Nana utca 4-6
Telefon: 62/547-056 Fax: 62/547-056