2023. május 28. vasárnap - Csanád, Emil
Családi nap a 7.c-vel  

A 7. c családi napjára 2019. január 26-án került sor. A helyszín szokatlan – vagy talán mégsem? A Somogyi Károly Városi és Megyei Könyvtár Gyermekkönyvtárába látogattunk. A könyvtár még zárva volt a nagy közönség előtt, amikor is igazi VIP vendégként fogadtak bennünket a gyermekkönyvtárosok. A hátsó bejáraton mehettünk be az épületbe. A ruhatár előtt köszöntöttük kollégáimmal a megjelent szülőket és a diákokat. A tanulók és hozzátartozóik két csoportba osztva könyvtárbemutató sétára indultak. Az út során rengeteg adatot osztottak meg velünk a könyvtárosok, persze, hogy nem ezt kérdezték vissza. L


A könyvtári séta után a gyerekkönyvtárban gyerek a szülő ellen 50 milliós játszmában bizonyíthatta, hogy mennyire nézett szét a könyvtári térben. Majd egy kis pihenő után szabadulószobában találtuk magunkat. A 9 csapat sorshúzással állt össze. A könyvtári erődből kellett 1 óra leforgása alatt 8 akadályt leküzdve/megfejtve kitörnünk. Ez mindenkinek sikerült!

Jó hangulatú és önfeledt délelőttöt tölthettünk együtt. A 17 diákot vagy a teljes család vagy csak az egyik szülő kísérte el. Sokan újra elgondolkodtak a könyvtárba járáson.

Ezzel a családi nappal először mi debütáltunk a könyvtárban. Ilyen szülő-diák csapatjáték még nem szerepelt a könyvtár programjában. Az ötletgazda Savanya Ildikó volt.

Szegedi Arany János Általános Iskola 6724 Szeged, Kukovecz Nana utca 4-6
Telefon: 62/547-056 Fax: 62/547-056