2019. április 20. szombat - Tivadar
Bejelentkezés
Felhasználónév:
Jelszó:
Belépés
Emlékezz rám
Bükk-hódításon az 5. évfolyam  
2018. június 18, hétfő

A tanév végén, kicsit belefáradva az egész éves hajtásba, de nagy reményekkel és várakozással nekiindultunk felfedezni a Bükk hegység rejtett szépségeit.

A hajnali indulás hűvösében izgatottan vártunk a ránk váró élményekre. Az első izgalom a szobabeosztások körül volt, vajon jó szobába kerülünk-e, kik lesznek a szobatársak, a szomszédok, de mindenki megnyugodott, mert megfelelő helyet kapott. A szállással tehát minden rendben, a következő kérdés az ellátás. Igazán nem lehetett panaszunk, nagyon finoman főztek.

A következő napok a kirándulások jegyében teltek. A táborozásunk fő célja volt a Boldog élet ládájának megtalálása. A kezdeti bemelegítő túrák után igazán belehúztunk. A nagymezei hosszú kirándulás izgalmasra sikerült, hiszen az útközbeni zápor, mely Bánkúton és Csipkéskúton várt ránk kalandos hazaérkezést okozott.

A kézműves délelőttön agyagoztunk, diorámát készítettünk, sőt még kullancsot is láthattunk mikroszkópon keresztül. A madarász bácsitól és a régész nénitől érdekes információkat tudtunk meg a környék kulturális és természetismereti kérdéseiről. A délutáni sportverseny tette teljessé a napot. Az esti tábortűz – helyetti búcsúesten az is kiderült, hogy mit rejt  a sokat keresett láda: A legfontosabb az életben, hogy soha ne felejts el játszani!

Hazafelé az ősi vaskohó, a cseppkőbarlang és a diósgyőri vár volt az erdei iskola utolsó programja, amit nagyon élveztünk az érdekes tárlatvezetések miatt.

Reméljük jövőre is hasonló, szép élményekben lesz részünk!

Szegedi Arany János Általános Iskola 6724 Szeged, Kukovecz Nana utca 4-6
Telefon: 62/547-056 Fax: 62/547-056