2019. június 19. szerda - Gyárfás
„Aranyos” testvérek  

„Aranyos” testvérekHódi Eszter és Ágnes – testvérek. Nemcsak, hogy testvérek, de az Arany Jánosról elnevezett általános iskolába járnak, épp úgy, mint Lass Zoltán, s Péter. Mindkét testvérpár az iskola büszkesége. Ami korántsem csoda – ha értesülnek egy versenyről, azon okvetlen indulnak, s lehetőség szerint minden körülmények között megnyerik. Különösen az előadó-művészetekben jeleskednek.

– Négy év van köztem, és a húgom között, de érdeklődési körünk nagyon hasonló – mondja Eszti (6. a), akinek – többek között –, a vers- és mesemondás a profilja. Elsős korától versel; egyszer a megyei Ki mit tud?-on – stílszerűen –, arany fokozatot ért el korcsoportjában, vers kategóriában. Egy országos képeslappályázaton elért eredménye alapján a díjat átadó Fidesz-elnökkel is beszélhetett az Országházban. – Egyszer csak jött egy levél – emlékszik vissza Eszti –, és jött az igazgató bácsi: „Eszter, mész
a Parlamentbe!” – Ám Eszti korántsem egyoldalú, tervezett már tengeralattjárót, egy másik pályázatra, amit fölényesen megnyert, és első lett. Már távoli jövőjéről is nyilatkozik: újságíró szeretne lenni. S húga, a 2. c-be járó Ági? Városi mesemondó versenyen első helyezést ért el. Megy a versmondóra is.
Most pedig lássuk, a Lass testvérek milyen eredményekkel dicsekedhetnek! Az 5. a-s Zoli elmondta: tavaly első helyezett lett a vá­rosi Kazinczy-versenyen, az idén második lett a megelőző iskolain, így a városin nem indul. Indul viszont a városi énekversenyen, az Arany-hét keretében. Péter (4. b) jó néhány városi vers- és mesemondó versenyen részt vett, amióta ide jár, szép eredményekkel. – A minapi, iskolai versmondó vetél­kedőn első lettem – mondta –, s készülök az Arany – hétre, a városi szavalóversenyre.

F. Cs.

Szegedi Arany János Általános Iskola 6724 Szeged, Kukovecz Nana utca 4-6
Telefon: 62/547-056 Fax: 62/547-056