2023. június 8. csütörtök - Medárd
A felújított tornaterem átadása az Arany János Általános Iskolában  

Az Arany János Általános Iskola régi álma vált valóra, méltó otthonra lelt iskolánk sportélete. Intézményünk életében a mozgás, a sport, az egészséges életmód kiemelt jelentőségű. Intézményünkben a versenysportot a torna, a röplabda és a labdarúgás képviseli. Több mint kétszáz tanítványunk mindennapjait határozzák meg ezek a sportágak. Legalább ilyen fontos az iskola életében a néptánc és a társas tánc. A foglalkozásokon résztvevők száma eléri a 150 főt.

Tanítványaink sikerrel szerepelnek sportversenyeken. Imponáló eredményeink közül a legbüszkébbek arra vagyunk, hogy az elmúlt tizenöt évben három alkalommal kerültünk  az ország közel 3000 általános iskolája közül az országos diákolimpia eredményei alapján az első tíz közé. Sikereink titka, hogy tanárban, diákban van igény, tudás, akarat az előrejutáshoz, és vannak társaink, mert önmagunkban kevesek vagyunk. De csodákra leszünk képesek, ha a segítő szándék összeadódik. Ezt példázta a tornatermünk felújítása. A Decathlon 6 millió Ft-tal támogatta a munkálatokat szép példáját adva a társadalmi felelősségvállalásnak. A pályázati forrásból a parketta felújításán túl a tetőszerkezet portalanítására, az égőtestek cseréjére és az öltözők festésére is lehetőségünk nyílt.

A felújított tornatermet Magony Nikoletta a szegedi Decathlon áruház igazgatója adta át az iskola diákjainak. Az ünnepségen megjelent a Szegedi Tankerület igazgatónője Plesovszkiné Ujfaluczki Judit, Vincze László a Magyar Diáksport Szövetség képviselője, Joób Márton a Városi Sportbizottság elnöke, szülők, az iskola tanulói.

Az iskola régi hagyománya, hogy azokat  a személyeket, cégeket, akik jelentős mértékben hozzájárulnak a célok megvalósításához, az Arany János Általános Iskola örökös tagjává fogadja. A Decathlon támogatásával kiérdemelte a  közösség elismerését a cím elnyerését, melyet Magony Nikoletta  igazgatónő meghatottan vett át.

Az ünnepi műsorban az iskola sportágai tartottak bemutatót. Látványos produkciójukat az iskola flashmobja zárta, melyet a nézők nagy tapssal jutalmaztak.

Köszönjük a Decathlon támogatását és a Szegedi Tankerület munkatársainak közreműködését!

Szegedi Arany János Általános Iskola 6724 Szeged, Kukovecz Nana utca 4-6
Telefon: 62/547-056 Fax: 62/547-056