2020. január 25. szombat - Pál
Bejelentkezés
Felhasználónév:
Jelszó:
Belépés
Emlékezz rám
A 3.b matematikusai  
2019. május 15, szerda

Szép eredménnyel zárják a tanévet a 3. osztályos „ARANYOS” matematika versenyen szereplő lányok.

A tanév során több matematika versenyen is sikeresen helyt álltak, és az iskolában is a legjobbnak bizonyultak matematikából az idén, Hévizi Brigitta és Molnár Zsófia Hanga, mindketten 3.B osztályos tanulók.

A Zrínyi Ilona matematikaverseny Csongrád megyei fordulóját a Szegedi Arany János Általános Iskola első három legjobb eredményt elért tanulója csapatban megnyerte. A csapat tagja: Hévizi Brigitta (3.B), Molnár Zsófia Hanga (3.B), Kovács Barbara (3.A). Egyéni versenyben Hévizi Brigitta megyei 1. helyezést és Molnár Zsófia Hanga megyei 6. helyezést ért el, felkészítő tanáruk: Kelemen Edit eredményes munkáját külön is díjazták. Hévizi Brigitta a XXX. Zrínyi Ilona matematikaverseny országos döntőjét a 22. helyezéssel zárta a 76 fős mezőnyben.

Molnár Zsófia Hanga a Bonifert Domonkos nemzetközi matematikaverseny országos döntőjébe bejutott, és a döntőben a bravúros 2. helyezést érte el a harmadik osztályosok között.

Mindkét diák elindult a TIT Kalmár László Országos matematikaversenyen, az országos döntőről mindössze 1 ponttal maradt le a kifejtős szöveges feladatok megoldásában jeleskedő Molnár Zsófia Hanga.

A Tankerületi alsós matematikaverseny iskolai forduláján mindketten az első helyen végeztek, a városi fordulót Molnár Zsófia Hanga megnyerte, és a megyei fordulót is sikeresen teljesítette, épphogy lemaradt a döntőről. Hévizi Brigitta versenyütközés miatt a városi fordulón nem indult, a Tudásbajnokság megyei fordulóján matematikából 6., anyanyelvből 7. helyezést ért el.  Molnár Zsófia Hanga viszont a Tudásbajnokság megyei fordulóján nem tudott részt venni versenyütközés miatt, ám jól döntött, mivel megnyerte a városi versenyt.

Remélhetőleg hallunk még felőlük...

Szegedi Arany János Általános Iskola 6724 Szeged, Kukovecz Nana utca 4-6
Telefon: 62/547-056 Fax: 62/547-056