2023. június 8. csütörtök - Medárd
Családi nap  

skolánk az első Családi napot 2004-ben szervezte.
Az volt a célunk, hogy legyen egy nap, amikor
a tanárok, a gyerekek, a szülők kellemes órákat tölthetnek együtt, közös ünnep legyen a nap.

A Családi napon minden korosztály megtalálja a szórakozását.
A kicsiknek arcfestéssel, pónilovag­lással kedveskedünk, de nép­szerű körükben a kézműves foglalkozás és a játszóház is.
A nagyobbak a sztárvendégre várnak, és a nap zárásaként együtt harsogják kedvenc dalaikat a karaokén.
A szülők több színtéren is „megküzdenek” egymással. 10 órakor gyülekeznek a bográcsok mellett, hogy elnyerjék az ízek királya, hercege és grófja címet. Bár a mesterszakácsokból álló zsűri kiválasztja az első helyezetteket, a legfőbb ítélőbírák mégis
a gyerekek, akik élvezettel falják fel az utolsó falatig a finom­ságokat. Miután tele a hasa mindenkinek, jöhet a mozgás. A tanárok, diákok és a szülők csapata minden évben megütközik egymással a focimérkőzéseken.
A szülői vetélkedés sajátos színtere a véradás is. Ha nem is életüket, de vérüket adják az osztályközösségért. Ugyanis az az osztály, amely a legtöbb szülőt mozgósítja, jelentős összeget kap jutalmul.
A szülők körében minden valószínűség szerint a legkedveltebb tanítványaink zenés, táncos előadása, a gála. Néptánc, musical, tornabemutató és mindenféle produkció varázsolja el a szülőket, akik méltán büszkék gyerekeikre.
A Családi napnak az évek során kialakult a forgatókönyve. Az állandó, kedvelt programok mellett mindig vannak újak, érde­kesek, amivel korábban nem találkozhattunk. Így az egyik évben hőlégballon emelkedett fel az iskola udvaráról, fedélzetén szerencsés diákokkal. Máskor megelevenedett a középkor, és csatát vívtak egymással a lovagok. Volt nálunk Rocker Zsolti, kutyaszépségverseny, rendőrkutyák bemutatója. A múlt évben Laci bohóc lufihajtogatással kápráztatta el a gyerekeket.
A városban korábban legfeljebb jó nevű cégek vállalkoztak arra, hogy sztárvendéget hívjanak meg. Az Arany színpadán az évek során fellépett Tóth Vera, LL Junior, a V-Tech és az Animal-Canibals is.
A Családi nap zárását megelőzően a tombola hozza lázba a közönséget. A szülők adományaiból minden évben értékes nyeremények találnak gazdára, mint pl. telefon, bicikli, egyhetes tábor, családi fürdőbelépők, ajándékcsomagok. Majálishoz hasonló, hangulatos, színes forgatagunk az évek során mintául szolgált a város többi általános iskolája számára is. Örömmel fedezzük fel az általunk megálmodott Családi nap egy-egy elemét más iskolák rendezvényein is.

Szegedi Arany János Általános Iskola 6724 Szeged, Kukovecz Nana utca 4-6
Telefon: 62/547-056 Fax: 62/547-056