2023. június 8. csütörtök - Medárd
Ballagás az Aranyban  

z az ünnepélyes esemény valamit végérvényesen lezár
a diákok életében. Szeptembertől már egy másik iskola, új közösség vár tanítványainkra. A ballagás nagyon nagy látványosság nálunk. Nemcsak a sport­pálya telik meg a ballagó diákokkal és hozzátartozóikkal, hanem sokszor még a szomszédos házak lakóit is kicsalogatja az erkélyre ez az esemény.

Mindig a 7. évfolyam készül a búcsúztatóval. Aztán június közepén virágba borul az iskola. Az utolsó csengőszót követően az „El­me­gyek, elmegyek…” kezdetű dalra megindulnak ballagó diákjaink, hogy még utoljára bebarangolják a már jól ismert tantermeket.
A tornaterem kijáratánál a sorfalat álló hetedikesek a ballagók ke­zébe nyomnak egy-egy színes lufit, akik ezután elfoglalják he­lyüket a sportpályán. A búcsúztató és búcsúzó diákok beszéde után egy kis műsorral kedveskedünk nyolcadikosainknak, majd az igazgatói beszéd következik, mely speciálisan az évfolyamra szabott hasznos intelmeket tartalmaz. A legkiválóbb diákokat megjutal­mazzuk, és végül egy gyönyörű dallamra, a végzősök szélnek eresztik lufijaikat. Ez az ünnepség fináléja. Nagyon látványos, ahogy közel száz lufi a magasba emelkedik. Bízunk abban, hogy a ballagók vágyai, álmai valóra válnak.


„Útjaink százfelé válnak,
de szívünk egy célért dobog,
nekivágunk a küzdelmes mának,
és épít karunk egy szebb holnapot.”

(Arany János)

Szegedi Arany János Általános Iskola 6724 Szeged, Kukovecz Nana utca 4-6
Telefon: 62/547-056 Fax: 62/547-056