2023. március 25. szombat - Irén, Írisz
Január 

Január„Új esztendő … patvarba új! 
A régi rosszból foldoza
Új rosszat a gondviselés.”

(Arany János: Év kezdetén)

 

„Adjon Isten, ami nincs,
Ez új esztendőben ...”

(Arany János: Alkalmi vers)

Sítábor 

skolánk több éve indít síutakat Szlovákiába. Ezek általában egyhetesek, és egy buszra elegendő diák- és szülősereg jön össze, hogy kipróbálja magát a hegy­oldalon. Ha olyanokat kérdeznénk, akik már voltak, körülbelül egyetértenének az alábbiakban:

 • A sítábor – megfelelő keretek között tartva és felelős
  maga­tar­tással – nagyszerű kalandot, életre szóló élményt nyújt
  a résztvevőknek.
 • A kezdeti nehézségeken túl kell lenni, utána jöhet az
  úgy­­nevezett „örömsí”.
 • Nagyon finomakat szoktunk enni. Bőségesen belakunk, és nem mindenkinek lesz fogyókúrás hete. :) Megismerkedünk a helyi gasztronómiával.
 • Nagyszerű sportot sajátíthatunk el rövid idő alatt. Olyan helyen/helyeken is fáj, ahol nem is gondoltuk volna, hogy van izom.
 • Új kapcsolatok szövődnek, barátságok alakulnak. Megismerünk olyan diáktársakat, akikkel addig nem, vagy csak keveset beszéltünk.
 • Miután visszatérünk a rendes kerékvágásba, mindig összemosolygunk azokkal, akikkel együtt töltöttük ezt a pár napot.
  Olyan, mintha lenne egy közös titkunk.

Jégkorcsolya 

inden felsős tudja: ahogy nyit a Műjégpálya, vagy vége az őszi szünetnek, kis csapatunk csütörtökönként megindul a koripályára. Kicsit kötetlenebb a dolog, mint az osztálytermekben, de persze nem hozhatjuk szégyenbe iskolánkat a viselkedésünkkel.
A lényeg, hogy rétegesen kell öltözködni, hozni kell diákigazolványt, meg a csoportos belépő árát, illetve a legfontosabbat, a kesz­tyűt, mert használatával súlyos sérüléseket kerülhetünk el.
Szerencsére iskolai koricipők is vannak kint, csak nekünk fenntartva, úgyhogy ha azok megfelelnek, és nincs saját korink, akkor a cipőbérlésre nem kell külön kiadni pénzt.
A nagyokkal a koripályánál találkozunk 17 órakor, de a suliból
16 órakor indulunk azokkal, akik ott gyülekeznek. 
Miután bemegyünk, és mindenkinek a lábán van az éles cipő, kezdődhet az önfeledt mozgás. Új trükköket, flikflakokat is kipróbá­lunk, persze vigyázva, nehogy összetörjük magunkat. 19 óra előtt be is fejezzük, mert másnap suli, és nem lehet kibúvó felelet vagy dolgozatírás alól, hogy ki milyen szabadidős, iskolai programban vett részt az azt megelőző napon.

Jó közegben, jó hangulatban telnek a csütörtök késő délutáni, kora esti programjaink, és az évek során az állandó diákok mellett újabb és újabb jelentkezőkkel bővül az érdeklődők köre.

Szegedi Arany János Általános Iskola 6724 Szeged, Kukovecz Nana utca 4-6
Telefon: 62/547-056 Fax: 62/547-056