2023. március 25. szombat - Irén, Írisz
Szeptember 

Szeptember„Tudom, hogy itt az ősz, ha lábam
Alatt megzördül az avar

(Arany János: Ének a pesti ligetről)

„Őszi képet ölt a határ,
Nincsen rajta gólyamadár

(Arany János: A rab gólya)

„A tölgyek alatt,
Sokat űltem másszor.
De meg is bántam
E hibámat százszor

(Arany János: „A tölgyek alatt")

Évnyitó 

inden tanévnyitó más és más, de vannak közöttük is kiemel­kedőek. Az egyik ilyen alkalom volt, amikor iskolánk 20 évvel ezelőtt először nyitotta meg kapuit
a tanulni vágyók előtt. A Városi Tanév­nyitó Ünnepségnek is helyt adott már iskolánk. Legutóbb pedig a 2009/2010-es tanévnyitó volt emlékezetes, hiszen ekkor került sor az Arany János Általános Iskola első Playschool tantermének átadására.
A tanévnyitó ünnepélyek mindig nagyon hangulatosak. A zenés, táncos műsorban tanulóink felidézik az elmúlt nyár élményeit,
de emlékeztetnek is bennünket arra, hogy „Itt van az ősz, itt van újra…”.
Az évnyitókat gyakran megtisztelik ismert személyiségek, városi vezetők, önkormányzati képviselők, és volt tanítványaink is szívesen ellátogatnak hozzánk.
A tanévnyitó ünnepélyek hagyományos eleme az elsős tanulók bevonulása, illetve Kissné Gera Ágnes igazgatónő megnyitó­beszéde.

Diákönkormányzat-nap 

tanév elején, szeptember valamelyik napján nagy, közös DÖK-napot tartunk évek óta. A Diákönkormányzat által szervezett kötelező program a következő helyszíneken zajlott eddig: Sziksósfürdő, Ásotthalom, Algyői Horgásztanya, Szegedi Partfürdő. Volt, hogy az egész iskola együtt, egy helyre ment, de előfordult, hogy az alsósok és felsősök külön utakat jártak. A szabadban töltött órákat sor- és váltó­versenyekkel, elméleti feladatokkal, közös sütéssel-főzéssel tar­kítottuk. Az időjárás viszontagságai sem fogtak ki rajtunk, és az sem zavart minket soha, hogy gyalogosan, kerékpárral, buszon, személyautón vagy vonaton utaztunk. Földön, vízen, levegőben; az „Aranyos” diák mindenütt megállta/megállja a helyét!

Szegedi Arany János Általános Iskola 6724 Szeged, Kukovecz Nana utca 4-6
Telefon: 62/547-056 Fax: 62/547-056