2023. március 25. szombat - Irén, Írisz
Nem tudom, dicsekednek-e a képen látható gyerekek, milyen szép iskolába járnak, de ha büszkélkednek vele, okkal teszik. Ám nemcsak ők, de Szeged is büszke lehet erre a minden igényt kielégítő iskolára, amely Novák István Ybl-díjas építész tervei alapján a rókusi lakótelepen épül fel, és a közelmúltban vette fel az Arany János nevet.
Iskolánk évek óta kiemelt fontosságot tulajdonít a környe­zet alakításának. Valljuk, hogy az igényes környezet, igényességre nevel. Tudjuk, hogy az önkormányzati források végesek, ezért céljaink megvalósításához saját erőinket is mozgósítani kell. Ebben a törekvésünkben magunk mellett tudhatjuk az iskola alapítványát, szülőket, önkormányzati képvi­ selőket. Az összefogás eredményeként valósulhatott meg korábban a tornaterem felújítása, majd a multi­ médiás szabadidőközpont is.
A szegedi Arany János Általános Iskola szombaton ötödik alkalommal rendezte meg családi napját. A nap nyitánya hangulatos műsor volt, amelynek keretében Solymos László alpolgármester adta át az új multimédiás könyvtár- és szabadidőközpontot. Az iskola régi vágya vált valóra, hogy legyen egy hely az intézmény falain belül, amely meg­ jelenésében, felszereltségében vonzó feltételeket kínál. 
Február 25-e és március elseje között Arany János-hetet rendez a sze­gedi Arany János Általános Iskola.
Hódi Eszter és Ágnes – testvérek. Nemcsak, hogy testvérek, de az Arany Jánosról elnevezett általános iskolába járnak, épp úgy, mint Lass Zoltán, s Péter. Mindkét testvérpár az iskola büszkesége. Ami korántsem csoda – ha értesülnek egy versenyről, azon okvetlen indulnak, s lehetőség szerint minden körülmények között megnyerik. Különösen az előadó-művészetekben jeleskednek.
Az Arany János iskolában e héten a névadó tiszteletére és a saját örömükre, épülésükre kulturális programsorozatot rendeznek gyerekek és tanárok. Hétfőn délután Baka István költő vendégeskedett a Kincskeresőt kedvelők körében.
Angol tagozatból Szegeden is több működik, a Playschool módszerét azonban az egész országban egyedül csak az Arany János Általános Iskolában alkalmazzák.
Szegedi Arany János Általános Iskola 6724 Szeged, Kukovecz Nana utca 4-6
Telefon: 62/547-056 Fax: 62/547-056