2023. március 25. szombat - Irén, Írisz
Legkiválóbb képzőművészeink  

Iskolánk 20 éve működik. Ez idő alatt nagyon sok tehetséges tanuló járt, tanult, alkotott itt. A régi diákok közül hússzal sikerült fölvenni a kapcsolatot. Rajzolásban, festésben, mintázásban kiemelkedők voltak! Eljöttek hozzánk, meséltek az itt töltött évekről, a továbbtanulásról, a szakmájukról. Hoztak magukkal új műveket, amelyekből kiállítást rendezünk. Egy dologban mindannyian egyformák: nagyon szerettek idejárni!

A velük készített rövid riportokat, a róluk készített fotókat gyűjtöttünk csokorba itt.

Bató Ágnes

Bató ÁgnesDekoráció1992-től 2000-ig jártam az Aranyba. Ifkovicsné Ildikónál voltam alsó tagozatos. Felsőbe Kopasz Gézáné osztályában végeztem angol tagozaton. A Radnótiban is angolra jártam. 2004-ben spanyol-angol szakra jelentkeztem a szegedi egyetemre.Tanulmányaimat megszakítva egy évig dolgoztam Dublinban. Néhány hónapig Spanyolországban is. Diplomaosztás után szeretnék visszamenni külföldre munkát vállalni.

Az Aranyból arra emlékszem, hogy milyenek voltak a hétköznapok, milyen érzés volt bemenni egy-egy órára. Az ügyeletesek elől menekülni a folyosókon. Felsősnek lenni „milyen nagy dolog volt”. A tesit nem szerettem, a magyarórákat és a rajzszakkört viszont nagyon is. Igaz, három hétig készültem egy-egy elkezdett művel. Sokféle technikát ki lehetett próbálni. A jobbnál jobb versenyekre is szívesen emlékszem.
Meghatározó volt számomra az Aranyba járni.


Bertók Edina

Bertók EdinaDekoráció2 éve ballagtam az Aranyból. A Deák kéttannyelvű osztályába sikerült bejutnom. Úgy érzem, jól döntöttem. Egy rendkívül nyitott és kellemes hangulatú iskolának lettem a diákja, nem beszélve
az osztályomról! Lehetőségünk van külföldre kirándulni, így jutottam el Spanyolországba és Londonba.
Az Aranyra visszagondolva mindig eszembe jutnak a kedves taná­rok, a színes programú Családi napok, illetve a szertornával el­töltött hat évem, amit megpróbáltam más sporttal pótolni, de nem sikerült. Büszke vagyok rá, hogy „Aranyos” lehettem.


Buela Péter

Buela PéterDekoráció1993-től 2000-ig jártam az Aranyba. Alsóban Arató Andrea
és Szalma Márta tanítónők tanítottak. Felsőben Zsebik Anikó néni volt az osztályfőnököm. A középiskolát a Mórában végeztem épületgépészként. Utána a Gábor Dénesben 2 évig tanultam elektronikát, műszaki informatikát úgy, hogy közben dolgoztam.
Jelenlegi munkám: könyveket digitalizálok számítógéppel könyv­tárak számára.
Komolyabban rajzolni az általános iskola után, 2005-től kezdtem. Első képeim monokróm grafikus technikával készültek; ezek főleg perspektivikus épületábrák. Rajztudásomat a postás művészeti szakkörben javítgattam. Egy ideje a manga stílust kedvelem. Eddig két kiállításon szerepeltek a képeim. Hobbim
a képregénykészítés és a számítógépes játékok.
Nagyon jól éreztem magam az Aranyban, 8 évig egy remek osztályba jártam.


Fekete Norbert

Fekete Norbert1999-ben végeztem Kónyáné Magdi néni osztályában. Középiskolába a Gábor Dénesbe jártam, informatika szakra. Közben nem szakadtam el a rajztól, mert a HaMiDo Művészeti Iskolában folytattam az Aranyban megkezdett rajzolást, festést.
Érettségi után a Juhász Gyula Tanárképző Főiskolai Kar rajz-informatika szakára jelentkeztem, de végül is rajz-művelődésszervezést, illetve kulturális menedzser szakot végeztem. Távolabbi tervem még, hogy reklámgrafikát tanuljak speciális tervezőgrafika területen.
Jelenleg logisztikai munkakörben dolgozom. Sokféle munkahelyem volt. Egy grafikai stúdióban fél évig tevékenykedtem, ötvösként is kipróbáltam magam. Pár éve szobrokat készítek, fotózok. Ezekből az alkotásokból mutatnék be néhányat.
Szép emlékeim vannak az Aranyról, jól megalapozott tudást vihettem a további iskoláimba.


Gémes Noémi, 7.c

Gémes NoémiCsöndes, szerény tanuló lévén sohasem dicsekedett, csak alkotott eddig. Egy sajátos „manga" stílust alakított ki, amiben van átvett és hozzátett elem is. Nagyon színesen látja, láttatja
a világot. Ígéretes tehetség.


dr. Gyalog Renáta

Gyalog RenátaDekoráció2000-ben ballagtam el az Arany János Általános Iskolából. Ezután a Deák Ferenc Gimnáziumba jelentkeztem humán szakra.
A középiskolai rajzórák nem sokat adtak, szinte visszafejlődtem az Aranyban töltött évek után. A sok teendőm és a tanulás miatt visszaszorult a művészkedés. Igaz, megismerkedtem az üveg­festéssel, de csak ajándékokat készítettem a családom számára. 2004-ben jelentkeztem a jogi egyetemre, 2009-ben végeztem jogász-szakfordítóként. Közben megszereztem amerikai jogból is a diplomát. Távolabbi tervem egy jó munkahely és egy kiskutya.
Szép emlékek fűznek az Aranyhoz, az ikerhúgaim is ide jártak. Így még évekig vissza-vissza járhattam velük.

dr. Hódi Eszter

dr. Hódi EszterSok évvel ezelőtt végeztem Kónyáné Magdi néni osztályában. Kissné Ági néni készített fel biológiából a felvételire. Ezután a Radnóti Miklós Gimnázium biológia tagozatán végeztem. Remekül teltek a középiskolai évek, nagyon jó előkészület volt az egyetemre. Az orvosi egyetem hat éve után a gyermekklinikán folytattam a szakosodást. Köztársasági ösztöndíjat kaptam tanulmányi eredményeim miatt. Csaknem egy évig mentősként dolgoztam. Nemrég férjhez mentem, augusztus végére várom első gyermekemet.
Az Aranyban volt a legjobb dolgom. Bár két évig kerámiáztam Kiss János mesternél, de a művé­szetekkel legtöbbet az általános iskolában foglalkoztam. Rengeteg versenyen vettem részt: szavalás, balladamondó, rajz. A régi osztálytársakkal évente többször is összejövünk, találkozunk, beszélge­tünk. Nem tudjuk, de nem is akarjuk elfelejteni az ott töltött nyolc évet.


Hódi Nikoletta

Hódi NikolettaDekoráció2003-tól 2007-ig jártam az Aranyba. Alsóban Arató Andrea, felsőben Doba Misi bácsi volt az osztályfőnököm.
Jelenleg a Tömörkény Istvány Gimnáziumba, kerámia szakra járok. Sok művészeti órám van, két nap pedig szakmai gyakorlat, ahol kerámiát és mintázást tanulok. A sok rajzolás mellett leginkább zenét szeretek hallgatni, de nagyon kevés időm van rá.
Sok emlék köt az Aranyhoz. Alsósként nagyon szerettem iskolába járni, felsősként már kevésbé. Nagyon jól éreztem itt magam.


Idul Katalin, 6.c

Idul katalin

DekorációMár ötödikes korában is az egyik legügyesebb rajzoló volt az osz­tályban, sőt az egész évfolyamon. Több versenyt nyert minden évben. Most, hatodikban kezdett el portrékat készíteni. Ugrásszerűen fejlődött az egyébként is kiváló ábrázoló készsége. Kíváncsian várjuk a folytatást.


Kovács Hegedűs Zsuzsanna

Kovács Hegedűs Zsuzsanna2008 júniusában végeztem Doba Mihály tanár úr osztályában. Kedvenc tantárgyam volt
az irodalom, a történelem és a rajz. Ábrázolásban a műszaki rajzot szerettem legjobban. Jelenleg a Tömörkény Gimnázium általános tagozatán vagyok tizedikes.
A színjátszás kísér; itt kezdtem, és a gimiben is színészkedem. A mai napig visszajárok
az Aranyba, a színjátszó körbe. A szüleim vadászok, alig várom, hogy nagykorúan már engedélyt kapjak én is.
A színjátszáson kívül a kutyám a másik hobbim. A harmadik pedig a fotózás. Kedvenc témám
a természet, az állatok.
Jó volt ide járni! A tanárok törődése, figyelme máig hiányzik.


Kovács Róbert

Kovács RóbertAz Aranyból való ballagás után a Gábor Dénesben folytattam a tanulást. Úgy terveztem, hogy majd egyetemet végzek, programozó leszek. Az informatikaórák zömén viszont nagyon untam magam. Tizedikes koromban elkezdtem zenélni, attól a pillanattól kezdve csak ezzel foglalkoztam. Érettségi után az elektronikus zenét próbáltam megtanulni, ma már saját stúdiómat építgetem, lemezt készítek.
Kifejezetten szerettem az Aranyba járni. Szép és nagy udvara, a tantermek stílusa vonzott. Itt korrekt, „jó fej” tanárok tanítanak, akiknek érdeke a sikeres diáksereg. Azt is észrevehettem, hogy az ide járó tanulók kellően kulturált emberkék. Köszönhető mindez az iskola otthonos légkörének.


Makra Kitti

Makra Kitti

Négy éve végeztem az Aranyban, Zsebik Anikó tanárnő osztályában. A Ságvári Gimnáziumban folytattam tanulmányaimat, ahol jelenleg az érettségire készülök. Szeretem az extrém sportokat és az akrobatikus rock and rollt.
Nagyon szerettem ide járni, remek osztályunk volt.

Mára Martin

Mára MartinDekoráció2005-ben végeztem Timi néni osztályában. Ezután a Tömörkény szobrász szakára vettek fel. Most ötödéves OKJ-s szakképzésen vagyok, szobrász szakmán. Ha végzek, a Juhász Gyula Tanár­képző Főiskola képi ábrázolás szakára jelentkezem. Távolabbi terveim az Iparművészeti Főiskola (szobrász vagy tervezőgrafikus szak) elvégzése, valamint szeretnék formatervezőként elhelyez­kedni az autóiparban.
Emlékeim az Aranyból: nem nagyon szerettem a tanulós órákat, az izgalmakat a dolgozatok, feleletek előtt, de kedveltem a történelmet és a rajzot. Egyik legjobb emlékem az iskolai aszfaltrajzverseny.
Jó volt ide járni!

Mehmed Arietta

Mehmed Arietta2006 nyarán ballagtam el az Aranyból, Anikó néni osztályából. Középiskolámat a Gábor Dénes Gimnáziumban kezdtem. Sikerült a logisztikai osztályba kerülni. Jelenleg az érettségire készülés tölti ki az időmet. Továbbtanulni a Juhász Gyula tanítóképző szakán szeretnék, mert úgy érzem, tanítani szeretném az új generációt. A középiskola évei alatt társastáncra jártam. Másra nem nagyon volt időm.
Az Aranyban sokkal jobb volt, mint a középiskolában! Dági Kati néni vezetésével tanultunk alsó­ban, nagyon szerettük. Anikó néni szigorú, de következetes tanárként tanított minket matematikára. Jók voltak a mesetáborok, a Családi napok, a vöröskeresztes versenyek,
a színjátszó kör, a kézműves- és rajzszakkör. Mindent kipróbáltam és megszerettem! Az itteni szép emlékek tették színessé a gyerekkoromat.Mezőlaki Noémi

Mezőlaki NoémiDekoráció2008-ban ballagtam el Erika néni osztályából. Ezután a Ságvári angol tagozatára vettek föl. Szabadidőmben rajzolni járok
az Eötvös Gimnáziumba. Jelenleg akrillal festek fényképekről vagy pedig a szabadban.
Az Aranyban nagyon szerettem az angolt. Emlékszem a szigorú, de nagyon tartalmas magyarórákra, a törődésre. Szerettem rajzolni is. Legutóbb egy éve jártam itt benn, sajnos nagyon kevés a szabadidőm.
Szép napok, jó osztály – ez volt a jellemző, míg ide jártam.


Molnár Zsolt

Molnár Zsolt2000-ben végeztem az Aranyban. Paraginé Ildikó néni tanított alsóban, felsőben pedig Krevenka tanár úr, majd Doba tanár úr volt az osztályfőnököm.
A Vedresben végeztem rajz szakon, mi voltunk a „kísérleti nyulak”. Ezután kerültem a Juhász Gyula Tanárképző Főiskola rajz szakára. Kedvencem a fotózás és a grafika. Szerencsésnek mondhatom magam, mert már 6-szor kijutottam Olaszországba, ahol gyarapíthattam művészettörténeti tudásomat. Távolabbi tervem antikváriumban dolgozni, mert szeretem
a könyveket, főleg a művészeti témájúakat.
Az Aranyba nagyon szerettem járni. Sulirádiós voltam 3 évig. Sok rajzversenyen indultam
és nyertem. A februári tanítási gyakorlatomat szerencsére sikerült ebben az iskolában elvégezni.


Nemes Annamária, 8.c

Nemes Annamária

Négy év alatt minden stílusban és eszközzel próbált alkotni. Finom, részletező technikája igényes és látványos alkotásokat eredményez. Ösztönösen jó az, amit csinál, de tudatosan is állandóan képzi magát. Nélküle elképzelhetetlen egy rajzszakkör vagy egy verseny! Idén ballagó diákunk, aki az utóbbi évek legtehetségesebb tanulója.


Rácz Dániel

Rácz DánielDekorációA tavalyi évben ballagott el. A Deák Gimnáziumban folytatja tanulmányait.
Az előző év diákigazgatóját tisztelhetjük személyében.


Szabó Lilla

Szabó LillaDekoráció2008-ban ballagtam az Aranyból, Misi bácsi osztályába jártam. Jelenleg a Radnóti biokémia szakán vagyok. Fárasztó, de nagyon jó az iskola, különleges a légköre. Néhányan vannak ott a régi iskolámból. Fotózok, főleg természeti képeket. Könyvekből és az internetről gyűjtök új ötleteket, technikákat. Gyakran rajzolok, festek, pasztellkrétázom. Gipszfigurákat is festek, faragok. Ajándékokat készítek a családomnak, barátoknak. Ezt tartom értéknek.
Jó emlékeim vannak az Aranyból: a színjátszó szakkör, a Családi napok, a kellemes légkör.
A 8. osztály második fele volt a legizgalmasabb, mi voltunk a legnagyobbak, a legtapasztaltabbak.


Szögi Diána

Szögi DiánaDekorációAz Arany után a Vedres István Középiskolában tanultam tovább, ahol csodálatos négy évet töltöttem. Eleinte szokatlan volt, folyton azt hittem, ez csak egy ideiglenes állapot, és nemsoká visszamehetek az Aranyba. A Vedresben már elsőben diákelnök lettem, ami sok szervezéssel és iskolai beszédek tartásával járt. Másodikban színjátszó csoportot indítottak, amelynek aktív tagja lettem. Azt hiszem, ez jelentősen befolyásolta az ottani életemet. Sok helyen felléptünk, egyre nagyobb sikerrel. A középiskola végén felvételt nyertem a Pécsi Tudományegyetem Építész­mérnöki Karára, jelenleg másodéves vagyok.
Ha visszagondolok, az „egész karrierem” az Aranyban kezdődött, amikor egy átlagos rajzórán elhatároztam, hogy építész leszek. Középiskolában ez a cél csak egyre erősödött. Sokat rajzoltam, évekig készültem az egyetemre.
Általánosban állandóan ott voltam a rajzszakkörön. Emlékszem, első komoly művem egy gombolyaggal játszó cica volt. Sok kedves emlékem van régi iskolámról. Ahogy Pista bácsi a bejáratnál hátratett kézzel, mosolygósan köszöntötte a belépő diákokat. A sziksósfürdői kirándulások, a sulidiszkó, a szertorna – amit évekig örömmel csináltam. Ott, nyolcadikban az utolsó napon arról beszélgettünk, mi lesz majd belőlünk felnőttkorunkban. Az enyémet lassan már látom.

Szegedi Arany János Általános Iskola 6724 Szeged, Kukovecz Nana utca 4-6
Telefon: 62/547-056 Fax: 62/547-056