2019. december 16. hétfő - Aletta, Etelka
Fejlesztések, felújítások az iskolai környezetben  

Szeged legfiatalabb iskolája az évek során megkopott. Szükségesek voltak a karbantartások, felújítások, mellyel igyekeztünk eltüntetni a keletkezett sebeket.
Törekvéseink megvalósulását az intézmény gazdálkodásának forrásteremtő szemlélete tette lehetővé, hiszen az elmúlt évek kimutatásai bizonyítják, hogy egyre nagyobb arányú benne a saját bevétel aránya. Mindezen túl a közösség erejét, összefogását felhasználva alapítványi és szponzori támogatásokkal egészítettük ki költségvetésünket. Ez a forrás tette lehetővé, hogy iskolánk az elmúlt években kívül-belül megújult, olyan fejlesztéseket hajtottunk végre a tárgyi környezet alakításában, melyek pedagógiai céljainkat, innovatív törekvéseinket szolgálják.
Nagy gondot fordítottunk az iskola állagának megóvására, de az akut vagy váratlanul jelentkező súlyos problémák megoldását az önkormányzat intervenciós kerete tette lehetővé. Így sikerült a lapos tető szigetelésével (3.310.260 Ft) megszüntetni az iskola fennállása óta történő beázást. A balesetveszélyes rámpa felújítását (1.701.460 Ft), valamint a dugulás elhárítását,
a csatornarendszer felújítását (2.000.000 Ft).
A korszerű szabványok teljesítését, az egészséges és energiatakarékos világítás kialakítását a város önkormányzata a Sze­münk fénye prog­­ram keretében biztosította iskolánknak (16.000.000 Ft).

Önerőből elsőként a számítástechnika termet és a tánctermet alakítottuk ki 2004-ben.

Táncóra

Számítástechnika terem


2005-ben az Iskolaút pályázati program támogatásával 14 tanterem burkolatát cseréltük homogén padlóra.

iskolaút program költségvetés

Az új padló


2006-ban a tornaterem teljes rekonstrukciója valósult meg, amely magában foglalta a beázás megszüntetését, a falfestést, valamint a parketta csiszolását, lakkozását.

Tornaterem felújítás költségvetés

Tornaterem


2008-ban régi álmunk vált valóra. Elkészült a multimédás könyvtár- és szabadidőközpont, hogy legyen egy hely az iskolában, ahol tanulhatnak, művelődhetnek, beszélgethetnek tanítványaink.

Könyvtár felújítás költségvetés

Felújított könyvtár


Barátságos, otthonos sziget, ahol jó lenni.
A közel 9.000.000 Ft-os költségvetésből csak 1.750.000 Ft volt önkormányzati támogatás. A többit az alapítvány, a szpon­zorok, a pályázatok és az iskola saját bevételei biztosították.

2009-ben új nyelvi programunk megindulásával együtt adtuk át az első Playschool termet. Kialakításában követtük a korábban kialakult elveinket: színek és formák összhangja, praktikum, a pedagógiai célok szolgálata.

4-es számú tanterem költségvetés

Playschool terem 1


Minden magyarázatnál többet árulnak el törekvéseinkről a képek.
2010-ben az iskola fennállásának 20. évfordulóján adjuk át a második Playschool termet, mely az intézmény pedagógiai innovációjának, angol nyelvi oktatásunk tárgyi feltételeit biztosítja.

29-es terem felújításának költségvetése

Szegedi Arany János Általános Iskola 6724 Szeged, Kukovecz Nana utca 4-6
Telefon: 62/547-056 Fax: 62/547-056