2023. február 2. csütörtök - Aida, Karolina

Növénytelepítés a Föld napján  

2015. április 22-én a Föld napján az Arany János Általános Iskola diákjai a Környezetgazdálkodási Kht-vel  és a TETT a Jövőnkért Egyesülettel karöltve növényeket telepített az intézmény kerítésének két oldalán. Célunk, hogy iskolánkat olyan zöldövezet vegye körül, ami szemet gyönyörködtető látványt nyújt az iskolába járóknak, a környékbelieknek,  ugyanakkor kedvező feltételeket biztosít a városlakó madaraknak is .

A Föld napján jókedvvel láttak munkához az iskola diákjai. 200 diák szorgoskodott, ültették a cserjéket, gyomlálták a gazokat. Szülők és tanárok is bekapcsolódtak a munkálatokba .A gyerekek érdekes előadást hallgattak a komposztálásról Sirkó Zoltán főkertésztől. Büszkén újságolták a diákok, hogy az iskolánk  is sikerrel próbálkozik komposztálással. Az év során megtermeljük magunknak a virágföldet, jut belőle az új telepítésű növényeknek is.

A kellemes napsütésben öröm volt a munka. A Kht. munkatársai, a TETT a jövőnkért egyesület aktivistái lelkesen , szeretettel irányították a diákokat. A környékbeliek is érdeklődéssel figyelték a munkálatokat és örültek a megszépülő környezetnek. Köszönjük a Környezetgazdálkodási Kht és  a TETT a Jövőnkért Egyesület segítségét! Szép nap volt!

Az akció olyan jól sikerült, hogy ősszel szeretnénk folytatni a megkezdett munkát, a madárbarát kert kialakítását. Bízunk benne, hogy ismét segítőkre találunk.

 

Szegedi Arany János Általános Iskola 6724 Szeged, Kukovecz Nana utca 4-6
Telefon: 62/547-056 Fax: 62/547-056