2023. május 28. vasárnap - Csanád, Emil

Március 28-án rendeztük meg iskolánkban a Megyei Balladamondó Versenyt. Köszönjük a kollégák munkáját, hogy évről évre színvonalas területi versenyt rendeznek, melynek köszönhetően idén a területi fordulókból 16 szavaló jutott a megyei versenyre.
  Az igazitól abban is különbözött, hogy itt mindenki nyert. Észrevétlenül fejleszthette a valószínűségi gondolkodását, kipróbálhatta a szerencséjét.
Az Arany-hét zárásaként a felsős osztályok körében megrendeztük a népek karneválját. Még a DÖK-nap alkalmával minden osztály kapott egy különleges népet, akit ezen a napon kellett bemutatnia.
Március havának 6. napján az (alsós) osztálycsaládok megtartották lovagi szertartásukat.
Iskolánk névadója, Arany János a ballada nagy mestere volt. A 7-8. évfolyam most a balladáiban szereplő bűntettek nyomába eredt.
A versenyben a pontosságon kívül a gyorsaság is nagy előnyt jelentett.
Ebben az évben a rajzverseny témája az volt, hogyan és mi köt össze bennünket embereket, iskolákat, tájakat, földrészeket? A zsűrit nehéz feladat elé állította a 6 iskolából beérkező 127 versenymű.
Arany hét szerda délutánján a tornatermet az 5. és 6. osztályos lovagok vették birtokba, hogy összemérhessék erejüket.
Az Arany hét második napján rendeztük a VIII. Rókusi Rugdosó focikupát.
Március első hétfőjén - dacolva a gyülekező felhőkkel és a fel-feltámadó széllel - végleg búcsút intettünk a télnek. Az iskola udvara két órakor kereplők, sípok, födők zajától volt hangos.
Szegedi Arany János Általános Iskola 6724 Szeged, Kukovecz Nana utca 4-6
Telefon: 62/547-056 Fax: 62/547-056