2023. június 8. csütörtök - Medárd

Télbúcsúztató  

Iskolánk alsó tagozatos diákjai vidám télbúcsúztatót tartottak február 13-án délután.

A farsangi mulatságot a második b osztály hangulatos produkciója nyitotta meg. Camille Saint-Saens Állatok farsangja című zeneművének néhány jelenetét varázsolták a nézők elé. Életre keltek a csibék, elefántok és még a csontvázak is táncra perdültek.
A nagysikerű műsorszámot a jelmezesek osztályonként történő felvonulása követte. A színes kavalkádban felfedezhettünk titokzatos varázslókat, gonosz boszorkányokat, félelmetes kalózokat, meseszép tündéreket, pillangókat, pajkos kisállatokat. Komoly műszaki masinák is – például számítógép, kávéautomata-„tiszteletüket tették” a rendezvényen.
Az egyéni maskarások mellett csoportos produkciókat is láthatott a publikum. Az első b osztályosok hupikék törpikékké változtak, tanító nénijük helyett pedig Hókuszpók jelent meg . A negyedik a osztály nagy elszántsággal vívott párnacsatával nevetette meg a nézőket.
Ötletes, színes jelmezekben, ügyes kezű anyukákban, apukákban az idén sem volt hiány. Nem is volt könnyű a zsűritagok dolga! Osztályonként egy jelmezest jutalmaztak, és nem felejtkeztek el a csoportos fellépőkről sem. A mulatozás az osztálytermekben folytatódott, ahol bőséges enni- és innivaló, valamint vidám játékok várták a nebulókat.
Az alsósok minden tőlük telhetőt megtettek azért, hogy a telet felváltsa a kikelet.

következő
Szegedi Arany János Általános Iskola 6724 Szeged, Kukovecz Nana utca 4-6
Telefon: 62/547-056 Fax: 62/547-056