2021. július 25. vasárnap - Jakab, Kristóf
Rendelkező nyilatkozat az adó 1%-ról  
2018

Tisztelt Támogatónk!

 

Kérjük, adója 1 %-ával támogassa az Arany János Általános Iskolában működő Arany János Alapítványt.

A kedvezményezett adószáma:

19082882-1-06

A kedvezményezett neve:

ARANY JÁNOS ALAPÍTVÁNY

 

Tudnivalók: amennyiben úgy dönt, hogy a 2017. évi adójának 1 %-át nekünk szánja, az adóbevallással egy időben kérjük, hogy tegyen erről rendelkező nyilatkozatot!

Ha elektronikusan nyújtja be az adóbevallását  (vállalkozóként 2018. február 26-ig, magánszemélyként 2018. május 22-ig) a keretprogram vonatkozó oldalán alapítványunkat jelölje meg.

Amennyiben papír alapon nyújtja be adóbevallását, a mellékelt nyilatkozat segítségével rendelkezhet alapítványunk javára.

A kitöltött nyilatkozatot lezárt kisméretű borítékban kell a bevalláshoz mellékelni, vagy (amennyiben a NAV végzi a bevallást) 2018. május 22-ig postán, vagy személyesen juttassa el a nyilatkozatát a NAV-hoz. A borítékon tüntesse fel nevét, címét, adóazonosító jelét a ragasztást keresztezve írja alá!

 

Hogyan ajánlható fel az adó 1%-a 2018-ban?

  • Ha bevallás egyénileg készül a nyomtatványkitöltő program segítségével: Ebben az esetben bevalláshoz egyszerűen csatolni kell az 1% felajánló nyilatkozatot.
  • 2018-tól megszűnt a munkáltatói adómegállapítás:

A korábbi évek gyakorlatával egyezően a munkáltatók továbbra is összegyűjthetik az Ön 1+1 %-os nyilatkozatát. Amennyiben munkáltatója vállalja, hogy rajta keresztül rendelkezik adója 1+1 %-áról. A kitöltött adó 1% nyilatkozatot (letölthető a honlapunkról is) bele kell tenni egy borítékba, majd a borítékon fel kell tüntetni a felajánló nevét, címét, adóazonosító jelét. A ragasztott felületet saját kezűleg kell aláírni, úgy hogy a ragasztási felület mindkét részén átnyúljon az aláírás. Ezt követően a borítékot le kell adni a munkáltatónál legkésőbb 2018. május 10-ig.

  • Ha a NAV készíti el bevallást:

a. Van ügyfélkapuja

Be kell lépni az ügyfélkapun, ki kell tölteni és csatolni az adó 1% felajánló nyilatkozatot (16EGYSZA nyilatkozat) a NAV által elkészített bevalláshoz 2018. május 22-ig.

b. Ha nincs ügyfélkapuja:

A kitöltött nyilatkozatot vagy személyesen kell beadni a NAV- nál, vagy egy borítékba tenni, melyen fel kell tüntetni a felajánló nevét, címét, adóazonosító jelét. A ragasztott felületet saját kezűleg kell aláírni, úgy hogy a ragasztási felület mindkét részén átnyúljon az aláírás, majd postán kell elküldeni a NAV-hoz legkésőbb 2018.  május 22-ig.

Szegedi Arany János Általános Iskola 6724 Szeged, Kukovecz Nana utca 4-6
Telefon: 62/547-056 Fax: 62/547-056